“The Evolution” – najperspektivnija mlada rock grupa Jugoistočne Evrope

The Evolution

The Evolution

Bosanskohercegovačka rock grupa “The Evolution” dobitnik je nagrade za najperspektivniju mladu rock grupu Jugoistočne Evrope.

Nagrada im je dodijeljena u sklopu projekta i konferencije Kulturne mreže Jugoistočne Evrope, čija je gala večer održana u Zagrebu, sa učesnicima konferencije iz cijele regije, na kojoj su predstavljena ostvarenja iz raznih polja kulturne saradnje.

“The Evolution” je bio predstavnik na prestižnom svjetskom festivalu “Jelling Musik festival” u Danskoj. Gostovali su na devet moto susreta u Bosni i Hercegovini i regionu, na brojnim festivalima u Banjaluci, Tuzli, Srbiji i Hrvatskoj, te gostovali na TV i ostalim medijima u našoj i susjedim zemljama.

Nastupali su na istim binama sa poznatim muzičarima kao što su Brayan Adams, Skillet, Amy Macdonald, James McCartney, Dubioza kolektiv, S.A.R.S., Divlje jagode, Crvena jabuka i Yu grupa.

Nagradu su javno posvetili teško oboljeloj Donni Ares sa željom da što prije ozdravi i vrati se na muzičku scenu.

“The Evolution” je  na gala večeri održao i svjetsku premijeru nove pjesme i spota “Anonymous“, koja je snimana za naše govorno područje i drugu verziju na engleskom jeziku.

Autor muzike je Rijad Rekić, tekst je napisao Šefik Veladžić, aranžman je uradio “The Evolution”, a produkciju i režiju spota d.o.o.Stage art.

Spot je sniman na više lokacija u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

U bendu kažu da ovom pjesmom žele napraviti iskorak ka Evropi.

Posted by on 2014-11-15. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login