Facebook gradi svoj peti podatkovni centar

Facebook, smartphonesFacebook će započeti s gradnjom svog petog podatkovnog centra vrijednog 1 milijardu dolara, koji će se nalaziti u gradu Fort Worth u američkoj saveznoj državi Teksas.

Prema web-stranicama Dallas News i VentureBeat, Facebook se sprema izgraditi svoj peti podatkovni centar. Ovog puta centar će biti smješten u američkoj saveznoj državi Teksas, u gradu Fort Worthu.

Facebook nije službeno potvrdio ovu informaciju, no dokumenti u Teksasu povezuju Facebook s gradilištem u Fort Worthu.

Kako stoji u jednom dokumentu savezne države Teksas, investicija u budući podatkovni centar iznosit će oko 1 milijardu dolara, a poslovni subjekt Winner LLC DBA Ernst LLC naveden u dokumentu može se dovesti u vezu s Facebookom.

Advokatska kompanija Fenwick & West, koja zastupa poslovni subjekt, već je prije zastupala Facebook u više prigoda, kao što je na primjer bilo prilikom preuzimanja Instagrama ili kompanije Oculus VR.

Također, kompanije Sheehan Partners, Peoples Associates i AlfaTec, navedene u projektnoj dokumentaciji gradilišta koje se nalazi u Fort Worthu,već su ranije sarađivale s Facebookom na izgradnji njegovih podatkovnih centara.

Dosadašnji Facebookovi podatkovni centri smješteni su u Prinevilleu (Oregon), Forest Cityu (Sjeverna Karolina), Altuni (Iowa) te u švedskom gradu Lulea.

Posted by on 2015-05-28. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login