Fernandez: ABA liga će imati dva predstavnika u Evroligi

košarkaDiego Fernandez, predstavnik za odnose s javnošću košarkaške Eurolige, odbacio je glasine da će regionalna ABA liga izgubiti jedno mjesto u narednoj sezoni elitnog klupskog takmičenja.

– Ništa se nije promjenilo vezano za broj učesnika iz ABA lige u Euroligi. To znači da će ABA liga u Euroligi i dalje imati dva predstavnika. U sezoni 2015/16 se ništa neće promjeniti – rekao je Fernandez.

Dodao je da odnosi između Međunarodne košarkaške federacije i Uleba nisu najbolji, te da se nada da će organizacije pronaći rješenja koja su najbolja za košarku, prenosi STA.

– Zaista je bilo nesuglasica vezanih za takmičarski kalendar, odnosno za određivanje termina odigravanja kvalifikacionih utakmica za reprezentacije i na koji način bi se košarkaši trebali pridružiti tim obavezama. Vjerujem da ćemo naći najbolje rješenje – zaključio je Fernandez.

Posted by on 2015-04-13. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login