Ferrari Alaina Delona prodan za 14,2 miliona eura

Ferrari, Alain Delon

Ferrari, Alain Delon

Oldtimeri pronađeni u Francuskoj u hangarima pod debelim slojem starih novina postigli su rekordnu cijenu na dražbi održanoj u Parizu, a biser dražbe, veoma rijedak model Ferrarija, prodan je za 14,2 miliona eura.

Taj Ferrari 250 GT California Spyder, koji je sredinom 1960-ih nakratko bio u vlasništvu francuskog glumca Alaina Delona, bio je procijenjen na 9,5 do 12 milionaeura. Kupac čije ime nije poznato, morat će za njega izdvojiti 16,3 miliona eura zajedno s troškovima.

Veoma rijedak kabriolet biser je zbirke pokojnog francuskog biznismena Rogera Baillona vrijedne 25,1 milion eura ponuđene na ovoj dražbi kuće Artcurial. Automobil je u rujnu 2014. pronađen na jednom imanju na zapadu Francuske zajedno s drugim oldtimerima nagriženim hrđom i ostavljenima da trunu. Za razliku od mnogih auta koji su bili u veoma lošem stanju, Ferrari je bio očuvan jer je stajao u garaži.

Na ovoj dražbi kuće Artcurial na kojoj je ponuđeno 59 starih automobila u prigodi održavanja salona oldtimera Retromobile, postignute su puno veće cijene od predviđenih.

Nakon burnog, gotovo trosatnog nadmetanja, voditelj aukcije je poželio kupcima da ožive te uspavane ljepotice kojima je nakon dugotrajne i skupe obnove namijenjena nova sudbina.

Posted by on 2015-02-09. Filed under Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login