Festival “Baščaršijske noći”: Poklon sugrađanima

Baščaršijske noći  Devetnaesto izdanje festivala “Baščaršijske noći“ održava se od 1. do 31. jula. Bit će realizirano 24 programa, a glavno otvorenje festivala bit će upriličeno 5. jula u Narodnom pozorištu Sarajevo. Festival nudi mnogo koncerata klasične muzike, pop-rok i etno muzike, sevdaha i narodne muzike. Očekuju nas i mnoge izložbe, pozorišne predstave, te dječiji programi

Ovogodišnji je festival više prilagođen mlađoj publici. Zbog toga je akcent i na modernijoj muzici. Na Festivalu će nastupiti grupa “Skroz” koja je snimila sjajnu novu pjesmu i spot, a njihov novi album će također izaći uskoro. Grupa “Protest” nije nastupala najmanje pet godina, a također će uzeti svoje učeće.

Nastupit će i Damir Imamović s gostima, grupa “Zoster”, Edo Majka, Mustafa Šantić, vokalni ansambl “Prijatelji” (riječ je o legendarnom ansamblu koji je dobio i Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva. Oni postoje više od 50 godina, a njihov snimak sevdalinke “Kad ja pođoh na Bembašu” uvršten je u antologijske snimke),  itd.

Posted by on 2014-07-05. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login