Festival ženske umjetnosti i aktivizma PitchWise: ‘Snaga je u nama!’

Fondacija CURE najavila je da će i ove godine organizovati PitchWise (PW) festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH, 15. godinu po redu, koji će od 10. do 13. septembra u Sarajevu okupiti umjetnice i aktivistkinje različitih generacija diljem države i regije.

PitchWise
PitchWise

Cjelokupni program će biti organizovan u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu, i uključivat će radionice, panele, izložbe, filmove, predstave i promocije ženske umjetnosti i aktivizma.

Istaknuto je da će ovogodišnja centralna tema PitchWise festivala biti “Snaga je u nama!”.

“U čast svemu onome što radimo i što smo uradile, bez obzira na kulturnu baštinu, društveno okruženje, socijalni status, rasu, etnicitet, državu, (ne)religiju, godine životnog iskustva, kao i bez obzira na političko okruženje, mi pokrećemo važna društveno politička pitanja i trudimo se promijeniti surovu stvarnost svih nas i za sve nas”, navode iz Fondacije.

Fondacija CURE organizuje PitchWise u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, tako da će ulaz na program biti ograničen maksimalnim brojem prisutnih i uz poštivanje svih preporuka federalnog Kriznog štaba.

Ulaz na sve događaje će biti besplatan, ali broj onih koji mogu prisustvovati je ograničen.

Zato je potrebno najaviti dolazak na vrijeme i prijaviti se putem poziva koji se nalazi OVDJE

Program festivala i više informacija dostupno je na stranici www.fondacijacure.org, najavili su organizatori.

Posted by on 2020-09-05. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login