FIFA imala gubitak od 369 miliona dolara u 2016. godini

FIFA

FIFA

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) imala je prošle godine gubitak od 369 miliona dolara, pošto su njen budžet opteretili sudski troškovi tokom istraga američkih i švajcarskih vlasti o korupciji, kao i strah sponzora od tih procesa.

FIFA je danas da očekuje još veći gubitak ove godine, ali da za 2018. godinu očekuje profit od milijardu dolara, uglavnom od televizijskih prava za Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji.

FIFA nije prodala 24 mjesta od 34 koliko ima u svom sponzorskom programu za Mundijal, koji počinje za 14 mjeseci.

“Podrazumjeva se da je trenutna stagnacija u globalnoj trgovini, u kombinaciji sa istragama prethodnih zvaničnika Fife, uticala na ukupan prihod”, navodi se u finansijskom izvještaju Fife za 2016. godinu objavljenom na 116 strana. Pravni troškovi Fife u prošloj godini, u istragama američkih i švajcarskih vlasti iznose više od 50 miliona dolara.

Istrage su pokrenute zbog malverzacija, za mito i korupciju.

Fifa je potrošila 7,9 miliona dolara u februaru na kongres na kome je izabran njen novi predsjednik Đani Infantino, a za 5,6 miliona dolara povećane su isplate članovima Savjeta Fife.

Posted by on 2017-04-08. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login