Generalni sekretar Vijeća Evrope pokrovitelj Festivala “Sarajevska zima”

Sarajevska zima

Sarajevska zima

Generalni sekretar Vijeća Evrope Thorbjorn Jagland u pismu direktoru Festivala “Sarajevska zima” Ibrahimu Spahiću potvrdio je tradicionalno pokroviteljstvo 33. Internacionalnom festivalu Sarajevska zima 2017., saopćeno je iz Press službe Festivala.

U saopćenju se navodi da Vijeće Evrope već 25. godinu prepoznaje umjetničke vrijednosti Festivala koji putem umjetnosti promovira evropski kulturni identitet i raznolikosti.

– U pismu Generalnog sekretara navedeno je da je Festival u skladu s aktivnostima i vrijednostima Vijeća Evrope i zbog toga Generalni sekretar Vijeća Evrope Thorbjorn Jagland sa zadovoljstvom prihvata da bude pokrovitelj ovogodišnjeg Festivala. Na ovaj način još jednom je potvrđeno da je Festival “Sarajevska zima”, na istinskom Svilenom putu umjetnosti, što je i moto ovogodišnjeg Festivala – navodi se u saopćenju.

Posted by on 2017-02-06. Filed under Kultura, Sarajevska zima. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login