Gradovi sa najskupljim smještajem

Najskuplji grad za smještaj turista je Boston gdje noćenje u apartmanu u prosjeku košta 220 eura.

Boston

Boston

Na drugom mjestu liste turističkog sajta GoEuro.fr, napravljene na osnovu podataka najpopularnijeg sajta za smještaj turista Airbnb.com, je meksički grad Kankun gdje je za jednu noć u apartmanu u prosjeku potrebno platiti 198 eura.

Slijede, zatim, New York sa prosječnom cijenom od 185 eura,  Dubai – 181 euro i Makao sa 171 eurom.

Na šestom mjestu našao se škotki grad Aberdin gdje noćenje u apartmanskom smještaju u prosjeku košta 168 eura. Slijede još dva evropska grada, New Castle sa 167 evra i Monte Carlo sa 162 evra, prenose agencije.

Na devetom mjestu ove liste našao se grad u Dominikanskoj Republici Punta Cana gdje apartmanski smještaj po noćenju treba platiti 157 eura, a na desetom je američki grad Miami sa cijenom od 155 eura.

U prvih deset gradova ove liste našla su samo tri evropska grada, škotski Aberdin, engleski New Castle, i Monte Carlo.

Najposjećeniji grad na svijetu, Pariz se nalazi tek na 80. mjestu ove liste gdje u prosjeku za noćenje u apartmanskom smještaju treba izdvojiti 70 eura manje nego u Saint Tropezu koji se našao na 24. mjestu. U tom mondenskom gradiću za jednodnevni smještaj treba izdvojiti 124 eura, a u Nici, koja je na 79. mjestu,  79 eura po noćenju.

Britanska prijestolnica London, jedna od omiljenih destinacija stranih turista našao se na 15. mjestu, a cijena apartmanskog smještaja po noćenju iznosi 141 euro.

Posted by on 2015-01-01. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login