Grafiti projekt “Murali mira” u tri bh. grada

Mostar

Mostar

Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa NVO Motus Adulescenti realizirat će  od 17. do 30. aprila grafiti projekt “Murali mira” u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Mostaru.

Naime, s ciljem obilježavanja 20 godina mira u Bosni i Hercegovini, svjetski poznati umjetnik grafita-muralist, Amerikanac Caleb Neelon će voditi grupu studenata, mladih umjetnika koji će oslikati tri murala s jednom temom-mir.

Radovi gostujućeg umjetnika Caleba Neelona mogu se vidjeti u galerijama i muzejima kao i na zidovima objekata u desetak zemalja širom svijeta.

Neelon je saradnik urednika Juxtapoz magazina te autor ili suradnik na više desetaka knjiga, među kojima je značajna 2011 HarperCollins izdanje “The History of American Graffiti” koju je napisao zajedno s Rogerom Gastmanom, kao i 2014 AMMO retrospektiva Ed Emberly, koju je napisao zajedno s Toddom Oldhamom, saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

Posted by on 2015-04-24. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login