Hladno pivo u Kiseljaku

Hladno pivo

Hladno pivo

Zgrebački punk-rock bend Hladno pivo po prvi put će se predstaviti publici u Kiseljaku.

Koncert će se održati 11. maja u Sportskoj dvorani Kiseljak, sa početkom u 20.00 sati.

Hladno pivo, nakon šest studijskih albuma  i više stotina rasprodanih koncerata u regionu koje su posjetile hiljade fanova, je potvrdilo svoju lidersku poziciju punk-rock scene bivše Jugoslavije.

Njihovom posljednjem velikom koncertu koji  je održan u zagrebačkoj Areni prisustvovalo je preko 13,000 a na rođendanskom koncertu iz 2008 na zagrebačkom Jarunu preko 22,000 fanova.

Hladno pivo ima kritički stav prema vladajućem ustroju društva te često ismijava lokalne društvene običaje i uvriježene norme ljudskog ponašanja. Nadasve zanimljivi tekstovi su praćeni kako oštrim punk rifovima tako i izvanrednim melodijama gitare, trube, harmonike, klavijatura što u finalu daje bogat muzički doživljaj ali i odličnu zabavu fanovima.

Upravo to je i namjera benda, koji u Kiseljak dolazi „nabrijan“ i sa puno energije. Koncert počinje u 20.00 sati što je, prema Zokiju, dobra prilika da se bend prepusti publici i da pruži maksimum:

„Ovo je odlična prilika da se dobro „nasviramo“ i da mlađi fanovi mogu doći i uživati u onome što imamo da pružimo“ kaže Mile, pjevač Hladnog piva.

Novinare je posebno interesovala i politička angažovanost tekstova Hladnog piva te mogućnost nalaženja inspiracija i u BiH.

„Bilo koja naša pjesma o nekom političaru se sigurno može primjeniti i ovdje jer svako mjesto ima svog „Keruma“. Samo se zamjeni ime i to je to“,  kaže Mile, a na pitanje o njihovom uticaju na društvene promjene, Zoki kaže: „Zasigurno je veliki jer sve ono o čemu smo mi govorili devedesetih sad se dešava“.

Ulaznice za ovaj spektakl se prodaju po cijeni od 10KM.

Posted by on 2012-05-02. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login