Hrvatska 27. maja protiv Meksika u Los Angelesu

Hrvatska nogometna reprezentacija

Hrvatska nogometna reprezentacija

Hrvatska nogometna reprezentacija 27. maja će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Los Angelesu na legendarnom stadionu Memorial Coliseum, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Hrvatskoj će to biti historijska, prva utakmica na sjevernoameričkom kontinentu, nakon što je nastupala u Europi, Aziji, Africi, Australiji i Južnoj Americi.

Hrvatska je protiv Meksika, koji je trenutno jedno mjesto slabije plasirana od “vatrenih” na FIFA-inoj tabeli, Hrvatska je 16., a Meksiko 17., igrala četiri puta. Nakon dvije pobjede Hrvatske u prijateljskim susretima tokom devedesetih, Meksiko je upisao dvije pobjede na svjetskim prvenstvima – 2002. u Japanu (1-0) i 2014. u Brazilu (3-1).

Meksiko je već u niz navrata igrao u Los Angelesu, a na posljednjoj utakmici u martu 2015. godine protiv Ekvadora na tribinama Memorial Coliseuma okupilo se 88.000 gledaoca.

Hrvatsku i Meksiko nakon tog prijateljskog susreta očekuju novi izazovi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. Hrvatska 11. juna  igraju protiv Islanda, a Meksikance čekaju susreti protiv Hondurasa i SAD-a.

Posted by on 2017-03-01. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login