I narednih dana sunčano vrijeme

sunčano vrijemeU nedjelju u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme. U Bosni prijepodne po kotlinama s maglom. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -1 i 5, na jugu Hercegovine od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 10 i 15, a na jugu Hercegovine od 16 do 20 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 2 i 6, na jugu Hercegovine od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 13 i 17, a na jugu Hercegovine do 20 stepeni.

U utorak će u većem dijelu Bosne biti pretežno sunčano. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje se naoblačenje u drugoj polovini dana. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će između 2 i 7 , a na jugu Hercegovine od 7 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između između 13 i 18 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Posted by on 2014-11-02. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login