Ibrahimović po drugi put izabran za najboljeg fudbalera u francuske lige

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović

Švedski internacionalac i napadač francuskog prvaka Paris Saint Germaina (PSG) Zlatan Ibrahimović i drugu sezonu za redom je izabran za najboljeg fudbalera u Francuskoj, javlja Anadolija.

Unija profesionalnih fudbalera u Francuskoj (UNFP) je na svojoj internet-stranici objavila da je titulu najboljeg fudbalera u protekloj sezoni u Francuskoj dobio popularni Ibra.

Ibrahimović je do pretposljednjeg kola francuske lige League 1 postigao 25 golova i sa devet golova prednosti vodi i u utrci za najboljeg strijelca lige.

Tridesetdvogodišnji Ibrahimović je izabran za najboljeg, a konkurencija su mu bili saigrači iz PSG-a Thiago Motta i Thiago Silva, te fudbaler Monaca James Rodriquez.

U nizu priznanja za dobre igre protekle sezone, Ibrahimović je izabran i u konkurenciji “Najbolji gol sezone”, a riječ je o njegovoj bravuri kada je virtuoznim potezom savladao golama Bastije Mickaela Landreaua. Ovaj Ibrahimovićem gol petom vrtio se po svim najavnim špicama fudbalskih zbivanja u Francuskoj i šire.

Posted by on 2014-05-12. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login