Ibrahimović sa 18 miliona eura godišnje najplaćeniji igrač Ligue 1

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović

Fudbaler Paris Saint Germaina i reprezentativac Švedske Zlatan Ibrahimović sa godišnjom platom od 18 miliona eura zarađuje najviše od svih fudbalera u francuskoj Ligue 1.

Prema istraživanju magazina “France Football”, Ibrahimović godišnje zaradi 18 miliona eura, a u odigranih 29 kola ove godine je postigao 25 pogodaka i nalazi se na prvom mjestu liste strijelaca.

Nakon Ibrahimovića, najviše zarađuje njegov saigrač Brazilac Thiago Silva čija godišnja plaća iznosi 15 miliona eura.

Na listi deset najbolje plaćenih fudbalera elitne francuske lige nalazi se još pet igrača pariskog kluba.

Na trećem mjestu je igrač Monaca Radamel Falcao sa 14 miliona eura, slijedi Blaise Matuidi iz PSG-a sa 12 miliona, a potom njegov saigrač Edinson Cavani sa 10 miliona.

Niz igrača PSG-a prekida Yoann Gourcuff iz Olympique Lyona sa 7,6 miliona eura. Sljedeći na listi je još jedan fudbaler PSG-a Thiago Motta sa 6,6 miliona, a slijedi ga njegov saigrač Ezequiel Lavezzi sa 6,6 miliona eura plate.

Pretposljednji na listi je James Rodriguez iz Monaca sa šest miliona eura, a 10. mjesto zauzima igrač PSG-a Maxwell čija godišnja plaća iznosi 5,5 miliona eura.

Posted by on 2014-03-19. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login