Instagram nadmašio Twitter po broju mjesečnih korisnika

Instagram

Instagram

Footgrafije govore više od riječi, što je dokazala i društvena mreža za razmjenu fotografija i videa Instagram nadmašivši po broju mjesečnih korisnika Twitter, mrežu mikroblogova koja podržava poruke manje 140 slovnih znakova.

“Možemo ponosno objaviti da imamo više od 300 miliona ‘instagramera’ mjesečno”, rekao je Kevin Systrom, izvršni direktor Instagrama, firme u vlasništvu Facebooka.

Riječ je o povećanju broja korisnika Instagrama za 100 miliona samo u posljednjih devet mjeseci. Twitter mjesečno ima 284 miliona korisnika.

“Ono što je počelo kao san dvojice prijatelja, u posljednje četiri godine pretvorilo se u globalnu zajednicu koja međusobno dijeli 70 miliona fotografija i videa svakoga dana”, rekao je Systrom.

Facebook ima 1,35 milijardi mjesečnih korisnika, a u svom vlasništvu osim Instagrama ima društvene mreže WhatsApp sa 600 miliona korisnika i Facebook Messenger s 500 miliona korisnika.

Posted by on 2014-12-15. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login