Intesa Sanpaolo najbolja u BiH

Intesa SanpaoloMeđunarodni finansijski mjesečnik Global Finance u sklopu tradicionalnoga izbora “Best Emerging Market Banks” objavio je listu najuspješnijih banaka u regiji, a za poslovanje u BiH pobjednikom je proglašena Intesa Sanpaolo.

U izboru su banke ocjenjivane prema porastu imovine, profitabilnosti, dugoročnim strateškim odnosima s klijentima, a među kriterijima su bili i kvaliteta korisničkih servisa, konkurentnost cijena te inovativnost proizvoda.

U izboru koji je organiziran devetnaesti put našle su se 22 banke iz regije.

U Sloveniji je najboljom proglašena Nova ljubljanska banka, u Srbiji je prvak Raiffeisen, koji je pobijedio i u Rumuniji te Albaniji, dok je u Hrvatskoj pobjednikom proglašena Zagrebačka banka.

Vlasnik Zabe – UniCredit najboljim je proglašen i u Rusiji te Bugarskoj.

Najuspješnijom bankom u Turskoj proglašen je Akbank, u Mađarskoj OTP, a u Češkoj CSOB. U Slovačkoj je pobijedila Tatra banka, u Makedoniji Komercijalna banka AD Skopje, a u Poljskoj je najbolja BRE banka.

Posted by on 2012-04-13. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login