Ivanković: Travnik smo morali pobjediti

Mario Ivanković

Mario Ivanković

Nakon prvog domaće poraza, Zrinjski je protiv Travnika ušao sa jasno naglašenim ambicijama da samo pobjeda, još uvijek aktuelne prvake drži u igri za duplu krunu. Pomalo neočekivano Zrinjski je u dvoboj protiv Travnika krenuo sa klasičnom formacijom 4-4-2, što baš i nije karakteristika igre mostarskog sastava.

Međutim u takvoj postavci Zrinjski je lakše dolazio u priliku, a kao plod takve igre stigla su dva gola u ranoj fazi utakmice, 24. i 31. minuti, a strijelac je bio kapiten Ivanković. Prvi put iz slobodnog udarca, drugi put iz jedanesterca.
U 32. minuti je izgledalo da će Zrinjski stići do ubjedljive pobjede, ali se situacija na terenu brojčano promijenila samo dvije minute kasnije,  kada je Žuržinov zaradio crveni karton. Nakon toga je Zrinjski morao svoju igru prilagoditi situaciji na terenu, ali gosti iz Travnika nisu uspjeli iz par prilika napraviti nešto više.

”Ovakve utakmice je u principu najteže igrati, jer smo nakon kiksa u prošlom kolu, bili pred zidom, morali smo pobjediti Travnik. Zbog toga smo od prve minute krenuli ofanzivno, što nam se i isplatilo. Jednostavno, pristup je od prve minute dvoboja protiv Travnika bio drugačiji i samim tim i rezultat na kraju”, rekao je Ivanković te dodao:

“Kako se situacija razvijala na terenu, u prvih pola sata smo postigli dva gola, sigurno smo mogli svoje vodstvo i povećati da nismo ostali sa igračem manje. Nakon toga je Zrinjski morao svoju igru prilagoditi situaciji na terenu, ali gosti iz Travnika nisu uspjeli iz par prilika napraviti nešto više. Ova pobjeda nam znači puno, ne samo zbog pomaka na tabeli, već i zbog vraćanja samopouzdanja nakon kiksa u utakmici protiv Zvijezde”.

sportsport / bih-x.info

Posted by on 2010-03-09. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login