Izložba “Fragmenti iz čistilišta”

Fragmenti iz čistilišta– Izložba/performans: “Fragmenti iz čistilišta”
– Autor: Vesna Lenić Kreže
– Gdje: Galerija BlackBOX, Vrazova 5, Sarajevo
– Kada: 12.09.2014., petak u 19:00h

Fragmenti iz čistilišta je projekt koji se bavi razumijevanjem sopstvene svijesti umjetnika. Svaki život prođe kroz turbuleni period i svako nalazi svoj način kako se pomiriti sa podsviješću i svješću. Ovo je jedan od načina. Ovo je metod čišćenja.

U periodu od pola godine pokušala sam da dokumentujem moj život od početka do sad, zavirujući u svakli kutak moje podsvijesti, pokušavajući da oživim svaki mjesec, svaku godinu za redom. Impulsivnim crtanjem i zapisivanjem sam bilježila sjećanja koja su mi dolazila.

Osvijetlila sam svoju podsvijest i više se je ne bojim, jer u srži svakog straha je ništa, kad smo osviješćeni vidimo tek onda da nema straha, da nema bola, da nema tuge, da u stvari tu nema ništa.

Ovo je dokument moga čišćenja podsvijesti, omotala sam se svojom podsvjesti i svojim uspomenama. Sve što je bilo iznutra je sada vani i vama stavljeno na razgledanje. Vi ste posmatrači moje svijesti sad dok ja spavam i nisam prisutna.

Vesna Lenić Kreže

Posted by on 2014-09-11. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login