Izrael ponovo pokrenuo vojne operacije protiv Gaze

Palestina, GazaNakon što je Izrael jutčer ujutro objavio prekid vatre, vojne snage ove zemlje objavile su kako je prekid vatre okončan, a napadi na Pojas Gaze bit će nastavljeni.

Glasnogovornik izraelske vojske Peter Levner preko Twitter profila objavio je podatak kako će izraelska vojska nakon šest sati prekida ponovo započeti vojne akcije protiv Palestine.

Izraelska vojska je danas također saopćila da je Hamas ispalio 47 raketa od 09.00 sati kada je Izrael prihvatio egipatsku inicijaticu te proglasio jednostrani prekid vatre.

Izraelski mediji danas su objavili vijest da je premijer ove zemlje Benjamin Netanyahu naredio ponovne napade na Gazu nakon što je Hamas i Islamski džihad odbio inicijativu Egipta o uspostavljanju prekida vatre.

Zvanični Kairo je jučer uputio apel objema stranama kako bi spriječio eskalaciju sukoba i dodatno prolijevanje krvi civila.

Kabinet izraelskog premijera pozitivno je odgovorio na ovaj poziv te jutros saopćio kako je proglasio jednostrani prekid vatre od 09.00 sati. Militantni ogranak Hamasa brigade Izzeddin al-Kassam saopćile su da nisu dobile nikakav poziv o prekidu vatre te su naglasili kako će nastaviti sa vojnim operacijama. Hamas danas nije imao nikakav zvanični odgovor na poziv Egipta.

Posted by on 2014-07-16. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login