Izvedena predstava ‘Neće biti smak svijeta’, Narodnog pozorišta u Mostaru

Zenica

Zenica

U prepunom gledalištu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, četvrtog takmičarskog dana 17. festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica 2018., odigrana je predstava autora i reditelja Adnana Lugonića „Neće biti smak svijeta“ u produkciji Narodnog pozorišta u Mostaru.

Radi se o intimnoj porodična priča o dvije sestre i ocu, njihovim međusobnim odnosima, strahovima i problemima zbog njihove udaljenosti, njihovim željama i nadama. Predstava propituje i ukazuje na prave životne vrijednosti.

Naime, riječ je o praizvedbi teksta Adnana Lugonića, umjetničkog direktora Narodnog pozorišta u Mostaru. Scenografiju i kostimografiju predstave radila je Sabina Trnka, a u predstavi igraju Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić.

Isti dan, u 19 sati u Konferencijskoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica su predstavljena izdanja Sterijinog pozorja u 2017. godini. Časopis „Scena“, naučna, esejistička i teatrološka izdanja je predstavio direktor Sterijinog pozorja Miroslav Miki Radonjić.

U petak, peti dan Takmičarskog programa Festivala u 20 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti izvedena predstava „Zrenjanin“ u produkciji Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, nastala prema tekstu Igora Štiksa i u režiji Borisa Liješevića.

Posted by on 2018-05-11. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login