Jazz Fest Sarajevo dolazi i u Mostar

jazz

jazz

Jazz Fest će ove godine posjetiti nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini i organizirati različite koncertne programe kako bi festivalskoj publici koja je prethodne dvije decenije redovito posjećivala festival, uzvratio posjetu. Prvi grad koji će Jazz Fest posjetiti je Mostar, gdje će 19. oktobra u OKC Abrašević nastupiti francuski bend AutorYno.

Nakon Mostara, AutorYno nastupa i u Sarajevu, u Sarajevskom ratnom teatru 20. oktobra, a svojevrsnu pretpremijeru imat će na klupskom koncertu u Jazzbini u Sarajevu 18. oktobra.

AutorYno je energični trio koji se smatra jednim od ‘najžešćih’ bendova pariške rock scene. Nedavno je objavio treći album Flauros koji će predstaviti na koncertima u Mostaru i Sarajevu, a čini ga repertoar iz knjige “Book of Angels” u rock kontekstu.

Koncerti benda AutorYno organiziraju se u okviru XX2. Jazz Festa Sarajevo 2018 koji ove godine predstavlja novi festivalski koncept sa koncertima u periodu od septembra do novembra dok će glavni festivalski program biti organiziran od 1. do 4. novembra.

Koncerte benda AutorYno podržali su Francuski institut u BiH i Francuska ambasada u Sarajevu. Mostarski koncert organizira se u saradnji sa Mostar Rock School i OKC Abrašević, saopćeno je iz Jazz Festa.

Posted by on 2018-10-04. Filed under Film & Muzika, Jazz Fest Sarajevo, Kultura, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login