Juventusu prijete sankcije zbog navodne saradnje s mafijom

Juventus

Juventus

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Italije (FIGC) prozvala je predsjednika Juventusa Andrea Agnellija i nekolicinu dužnosnika “stare dame” zbog nepravilnosti u prodaji ulaznica i saradnje s “ultrasima”, koji su navodno radili s mafijom, ali iz torinskog kluba sve to demantiraju.

“Zajedno s Francescom Calvom, koji je u to vrijeme bio naš direktor, Alessandrom D’Angelom, direktorom sigurnosti i Stefanom Merullom, menadžerom za ulaznice, sam prozvan. Ovaj klub, kao ni ja, nema razloga da nekome laže i zato sam ovdje pred vama”, rekao je Agnelli.
Dodao je da se Juventus optužuje za saradnju s organiziranim kriminalom, te da su pod udarom više od deset godina, od Calciopoli skandala 2006. godine.

“Oduzeta nam je titula, izbačeni smo iz lige i proglašeni krivi zbog utjecaja na suce. Ja ću braniti svoje saradnike i ime ovog kluba”, naveo je predsjednik slavnog italijanskog kluba.
Istaknuo je da se nikada nije susreo s mafijaškim šefovima, te da je imao razgovore s “ultrasima” različitih grupa, što je normalno za predsjednika nogometnog kluba.

“Neki od ultrasa nisu sveci? Da, slažem se, ali oni nemaju nikakve zabrane za utakmicu. Zato sam ovdje da vam kažem istinu”, poručio je Agnelli.
Advokat Pierfilippo Capello, sin legendarnog trenera Fabija, kazao je da Juventus riskira kaznu i financijske sankcije, dok bi Agnelli mogao biti suspendovan, ali sve ovisi što će reći na saslušanju, prenosi “Goal”.

Juventus je u Seriji A trenutno na prvom mjestu sa 70 bodova i ima osam više u odnosu na drugoplasiranu Romu.

U Ligi prvaka, šampion Italije će se susresti u dvomeču s Barcelonom.

Posted by on 2017-03-20. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login