Kamerni hor pred publikom u Sarajevu

Bosanski Kulturni Centar - Sarajevo

Bosanski Kulturni Centar – Sarajevo

Kamerni hor mladih iz Koblenza će zajedno sa Interkulturalnim horom mladih Visoko i s orkestrom Bellarte iz Sarajeva izvesti koncert mira “The Armed Man” Karl Jenkina.

Koncert će biti održan u petak, 25. aprila, u 19.30 sati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Ulaz je slobodan.

U relativno mladoj Školi pjevanja pri Liebfrauenkirche u Koblenzu već nekoliko godina u različitim horovima pjeva više od 150 djece i mladih.

Odlikovan nagradama i prvim mjestima na takmičenjima horova.

Kamerni hor mladih ove škole dao se sada na zadatak da poruku mira i tolerancije prenese i izvan granica vlastite zemlje.

Zajedno s Interkulturalnim horom mladih Visoko, osnovanim u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, u kojem zajedno pjeva preko 50 mladih bošnjačke, hrvatske i srpske nacionalnosti, te u saradnji s udruženjem umjetnika Bellarte iz Sarajeva, ovi horovi izvode djelo “The Armed Man” Karla Jenkinsa koje je komponovano u vrijeme ratnih sukoba na Balkanu te se svojom muzikom snažno zalaže za razumijevanje među narodima i miran suživot.

Posted by on 2014-04-24. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login