Kanton Sarajevo: Doznajte koji su pripravnici najtraženiji

Sarajevo

Sarajevo

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo i 504 poslodavca iz Kantona Sarajevo, do kraja jula potpisat će ugovore za zapošljavanje sa 719 pripravnika, a poslodavcima su najinteresantniji pravnici i ekonomisti, inžinjeri građevinarci, mašinci i elektrotehničari.

Ugovori će biti potpisani za obavljanje pripravničkog staža za 615 pripravnika sa visokom stručnom spremom (VSS), pet sa višom stručnom spremom (VŠS), 137 pripravnika sa srednjom stručnom spremom (SSS) i 12 pripravnika sa stručnom spremom kvalificirani radnik (KV).

Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je prijedlog zaključaka kojim se utvrđuje lista poslodavaca za učešće u programima sufinansiranja zapošljavanja pripravnika VSS, VŠS, SSS i KV stručne spreme po javnom poziv od 15. marta 2013. godine iz sredstava osiguranim programima mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2012 i 2013. godini.

Najveći interes poslodavci su iskazali za zapošljavanje pravnika i ekonomista, inžinjera građevine , mašinstva i elektrotehnike, rečeno je agenciji Fena u JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”.

Poslodavcima koji budu obuhvaćeni ovim programima, Služba će mjesečno (12 mjeseci za VSS i VŠS i šest mjeseci za SSS i KV spremu) refundirati sredstva u ukupnom iznosu od 600KM za VSS i VŠS i 500 KM za SSS i KV spremu, za isplatu plaća i uplatu zakonom propisanih doprinosa.

Posted by on 2013-07-02. Filed under Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login