”Klas”: Porast proizvodnje za 20 posto u 2015. godini

Klas

Klas

”Klas” d.d. Sarajevo je postao članica grupacije AS u februaru 2014., a od tada je izvoz porastao za 40 posto u odnosu na isti period prethodne godine, a u 2015. godini natojat će povećati proizvodnju za dodatnih 20 posto, izjavio je Rusmir Hrvić, direktor ”Klasa” d.d. Sarajevo.

Hrvić ističe da Klas izvozi u 22 zemlje svijeta, a zemlje u koje plasira svoje proizvode u najvećem obimu su zemlje EU, Danska, Švedska, Hrvatska, Slovenija, zatim SAD, Crna Gora, Srbija.

Nova tržišta za ”Klas” d.d. Sarajevo su Turska, Bugarska, Slovenija i Francuska, a početkom 2015. godine mogao bi otvoriti tržišta Slovačke, Rumunije i Makedonije.

”Proizvodi koje Klas plasira u najvećem obimu na inotržišta su brašno, „zlatni puder“, „sarajevski somun, Klasova jufka, „bosanski lokum“, Klasove pite, tjestenine, zatim maline, i drugo jagodičasto voće, a odnedavno i gljive”, rekao je Hrvić.

Direktor Klasa ističe da su u kompaniji izuzetno zadovoljni i radom Klasovog pogona u Srebrenici .

”Već radimo na povećanju kapaciteta, što će značiti i otvaranje novih radnih mjesta u tom gradu. Radi se o instaliranju dodatnih sušara za tjesteninu”, rekao je Hrvić

”Klas” d.d. Sarajevo ima 50 maloprodajnih objekata i namjerava u prvoj fazi razvoja svoje maloprodaje, u okviru projekta radnog naziva ”BH BAZAR”, ovaj broj uvećati za još 50 objekata.

Posted by on 2014-12-28. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login