Koliko je vremena potrebno da se preboli raskid?

 raskid vezeDo sada su nas psiholozi upozoravali da nakon raskida duže veze obavezno neko vrijeme budemo sami kako bismo analizirali gde smo pogriješili i shvatili šta na ljubavnom polju želimo u budućnosti.

Ali, zaključak studije sprovedene na Univerzitetu Ilinois kaže upravo suprotno – što prije nađete novog partnera, lakše i brže ćete preboljeti starog.

Tu se blagotvorno dejstvo „srljanja” u novu vezu ne završava – ispitanici koji su se vodili ovom logikom takođe su imali više samopouzdanja i samopoštovanja. Suprotno uvaženom vjerovanju, novi partner im nije služio samo za utjehu i popunjavanje praznine koju je stara ljubav ostavila, već i za ostvarenje kvalitetne veze.

Jedina zamka koje treba da se čuvaju je – poređenje. Istraživanje pokazuje da su osobe koje požure sa novom vezom sklonije da porede sadašnjeg sa bivšim partnerom, što znatno rijeđe rade oni koji su duži period nakon raskida samovali.

Posted by on 2014-08-07. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login