Konaković: S mnogo optimizma dočekujemo narednu košarkašku godinu

Dino Konaković

Dino Konaković

Godina na izmaku bila je najuspješnija u košarkaškoj historiji Bosne i Hercegovine. BiH je postala jedna od devet evropskih zemalja sa svim muškim košarkaškim selekcijama u ”A” diviziji – kazao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH (KSBiH) Dino Konaković.

S puno optimizma dočekujemo narednu godinu, za koju vjerujemo da može biti uspješnija od godine na izmaku. Vjerujemo da seniorska reprezentacija s igračima koje imamo i vrhunskim trenerom poput Duška Ivanovića može napraviti iskorak na jednom velikom takmičenju, a očekujemo i velike stvari od mlađih košarkaša, posebno od U-16 selekcije koja u svojim redovima ima perspektivne košarkaše – kazao je Konaković.

Predstavnici KSBiH će u narednom periodu otputovati u Atinu gdje će s Ivanovićem dogovoriti nastavak saradnje. Konaković ističe da oko toga ne bi trebalo biti nikakvih problema, te da očekuje da će taj crnogorski stručnjak s klupe predvoditi BiH na EP-u.

Seniorska reprezentacija BiH u ponedjeljak je saznala protivnike u grupi A evropskog prvenstva koje će biti održano 2015. godine u četiri evropske zemlje. BiH će  u francuskom Montpellieru igrati protiv Francuske, Finske, Poljske, Izraela i Rusije.

Čelnici KSBiH najavljuju borbu za plasman u drugi krug takmičenja, što bh. selekciji nikada nije pošlo za rukom, ali upozoravaju da je grupa u kojoj sve ekipe vjeruju i pretenduju na neku od pozicija koje vode u eliminacionu fazu takmičenja, veoma teška.

Dodao je da će Savez u 2015. godini dodatno raditi na organizaciji košarkaških liga za mlade, koje bi vremenom trebale prerasti u državna prvenstva BiH.

Posted by on 2014-12-14. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login