“Koncert ptica” na sceni Kamernog teatra u Sarajevu

Koncert ptica

Koncert ptica

Na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu večeras će biti izvedena predstava “Koncert ptica”, rađena po tekstu Dževada Karahasana. Režiju potpisuje Aleš Kurt.

Tekst je napisan kao svojevrsna parodija kojom autor na vrlo rafiniran način ismijava ljudsku sujetu, želju za vlašću, kao i samu srž naše ljudskosti, koja, ogoljena i razotkrivena, ostaje isprazna, tašta i okrenuta sebi.

Predstava “Koncert Ptica” još je jedan dokaz da se dobro napisan, duhovit i maštovit dramski tekst u susretu sa adekvatnom rediteljskom intepretacijom može pretvoriti u veoma zanimljiv i gledanja vrijedan pozorišni događaj, saopćeno je iz Kamernog teatra.

U predstavi igraju: Tanja Šojić, Mirsad Tuka, Senad Alihodžić, Amar Selimović i Aida Bukva.

Predstava “Koncert ptica” nagrađena je na 30. Susretima kazališta/pozorišta Bosne i Hercegovine u Brčkom. Tatjana Šojić je osvojila Grand Prix za najbolju žensku ulogu, Adisa Vatreš je dobila nagradu za kostim, a Dževad Karahasan nagradu za najbolji dramski tekst bosanskohercegovačkog savremenog pisca.

Posted by on 2017-02-18. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login