Korak ka ujedinjenju karate sporta u BiH

karate, BiHU Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine u srijedu je održan sastanak koji je za cilj imao rješavanje problema u karate sportu u Bosni i Hercegovini. Kako je Agenciji FENA kazao generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić, sastanak je rezultirao zaključcima koji vode ka ujedinjenju ovog sporta.

“Svi klubovi će se, kako i nalaže Zakon o sportu, uključiti u Federalni karate savez, odnosno Karate savez RS-a, koji će nakon toga formirati karate savez BiH. Tako ćemo imati sve sportiste iz karate sporta pod jednim državnim, krovnim savezom”, kazao je Fazlagić.

Dodao je da će na takmičenje u Baru, koje počinje za dva dana, prvi put nakon dugo vremena nastupiti zajedno najbolji karate sportisti iz cijele BiH i da će u najjačem sastavu predstavljati BiH.

Sportisti će na tom takmičenju nastupiti pod okriljem dosadašnjeg Karate saveza BiH koji je godinama egzistirao.

Fazlagić je naveo da je novi sastanak zakazan za sedam dana, i na njemu će učesnici današnjeg sastanka donijeti potvrde iz svojih baza da podržavaju ove prijedloge.

“To što žele da postignu dogovor je ogroman napredak. Sada moramo biti malo strpljivi da se to sve potkrijepi i validnom dokumentacijom, te ovjeri u Ministarstvu pravde”, kazao je Fazlagić.

Posted by on 2014-09-11. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login