Larisa Cerić osvojila peto mjesto na Svjetskom prvenstvu

Larisa Cerić

Larisa Cerić

Bosanskohercegovačka judašica Larisa Cerić osvojila je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rio de Janeiru.

Dvadesetdvogodišnja članica JK Nippon iz Sarajeva u pet mečeva na turniru  zabilježila je tri pobjede i dva poraza. U eliminacijama najteže ženske kategorije  – više od 78 kg Cerić je savladala Španjolku Saru Alvarez i Turkinju Belkis Zehra Kaya, u 3. kolu je poražena od Francuskinje Emilie Andeol.

Treću pobjedu ostvarila je u repesažu nad Južnokorejkom Kin Eunkyeong, dok je u meču za bronzanu medalju poražena od Japanke Megumi Tachimoto.

Larisa Cerić, najbolja bh. sportašica u prošloj godini, svjetska juniorska prvakinja iz 2009. i evropska prvakinja do 23 godine iz 2012., ove sezone osvojila je sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, bronzu na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, te zlato na Evropskom kupu u Sarajevu.

Naša druga predstavnica na SP u Rio de Janeiru – Aleksandra Samadžić (JK Leotar, Trebinje), koja je nastupila u kategoriji do 70 kg, okončala je nastup u 1. kolu porazom od Mongolke Naranjargal Tsend.

Posted by on 2013-09-01. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login