Lejla Tanović 77. biciklistkinja na svijetu

Lejla Tanović

Lejla Tanović

Najbolja profesionalna bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Tanović, sedmerostruka državna prvakinja i aktuelna balkanska šampionka u “elite” kategoriji napredovala je na UCI listi i sada zauzima 77. mjesto na svjetskoj biciklističkoj ranking listi.

Takmičarka UCI profesionalnog “SMF” tima iz grčke je tako zabilježila najbolji ranking na otvaranju sezone poslije sedam UCI utrka u proteklom mjesecu i prikupljenih 104 UCI boda.

Naredna utrka za koju se Tanović priprema je prvi nastup na utrci svjetskog kupa u koji će se održati 27. maja u Albstadtu.

Jedan od ciljeva za ovu sezonu je ulazak u 60. najboljih biciklistkinja svijeta što će olaškati put za ostvarenje norme za olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Najuspšnija biciklistkinja BiH je najbolje plasirana takmičarka na UCI listi kao i jedina u historiji bh.biciklizma koja se plasirala u top 100 takmičarki svijeta uz 17 osvojenih UCI medalja u karijeri.

Posted by on 2017-05-08. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login