Letu štuke i Sniženo vladanje u Domu mladih 13. aprila

Muzička scena Kaktus

Muzička scena Kaktus

Grupe Letu štuke i Sniženo vladanje će svoj koncert u sklopu Muzičke scene Kaktus u amfiteatru Doma mladih održati u subotu 13. aprila, sa početkom u 20 i 30 sati, umjesto u petak 12. aprila, kako je prvobitno bilo najavljeno.

“Obratio nam se organizator Sarajevo Spring Music Festivala, koji bi se ovog petka trebao desiti u Domu mladih, sa molbom da mu za potrebe realizacije Festivala ustupimo i prostor amfiteatra. Ne želeći otežavati ionako komplikovanu organizaciju tog događaja, izašli smo mu ususret i koncert grupa Letu štuke i Sniženo vladanje pomjerili za subotu”, objašnjava razloge pomjeranja termina Nedžad Podžić – Poćko, izvršni producent Muzičke scene Kaktus.

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači. U predstojećem periodu će u Domu mladih biti održano 14 koncerata, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije.

Na koncertu koji će u amfiteatru Doma mladih biti održan u subotu, 13. aprila, nastupit će sarajevski bend Letu štuke i grupa Sniženo vladanje. Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Posted by on 2013-04-09. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login