Limun čisti jetru

limun

limun

Svježe iscijeđen limun s toplom vodom natašte izvrsna je navika kojom ćete, usvojite li je, detoksicirati organizam, te usput i izgubiti koji kilogram.

Sa samo 19 kalorija u 100 grama, limun je dragocjen za mršavljenje i detoksikaciju organizma. Programi za skidanje suvišnih kilograma preporučuju da se limunada pije ujutro, ali i tokom cijelog dana, i to bez ograničenja.

Visoka koncentracija vitamina C iz limuna omogućava u sagorijevanje viška kalorija.

Limun također čisti probavni sistem, stimulira i rad bubrega i pomaže kod izbacivanja toksina iz tijela te stabilizira koncentraciju šećera u krvi.

Zahvaljujući pektinu, vlaknu koje u dodiru s vodom nabubri, limun odašilje poruku sitosti i tako smanjuje osjećaj gladi.

Prije svakog obroka preporučljivo je popiti jednu limunadu, a protiv kompulzivnog osjećaja gladi treba udahnuti esencijalno ulje limuna. Uzet natašte, limun čisti i jetru i omogućuje bolju probavu.

Osim toga, protiv zadržavanja vode u organizmu ništa nije toliko učinkovito kao limunada natašte, a diuretske osobine limuna pomažu i u borbi protiv celulita.

Posted by on 2014-07-07. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login