Luis Aragones završio karijeru

Luis Aragones

Luis Aragones

Bivši selektor nogometne reprezentacije Španije Luis Aragones saopštio je da je završio karijeru.

Aragones je sa Španijom osvojio Evropsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj i smatra se zaslužnim za “zlatnu eru” španskog reprezentativnog nogometa, pošto je “crvena furija” sa selektorom Vicenteom del Bosquem nakon  toga osvojila i Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi i Evropsko u Ukrajini i Poljskoj dvije godine kasnije.

“Teško mi je da vodim treninge, pa sada možete da pričate o radu Luisa Aragonesa iz prošlosti. Neću više biti trener” – rekao je 75-godišnji Aragones, prenijeli su španski mediji.

Aragonesa su svojevremeno kritikovali španski mediji jer je iz ekipe izbacio zvezde Raula i Michela Salgada i uveo mlađe igrače i igru kratkih pasova koja je donijela uspjeh Barceloni.

On je nakon osvajanja Evropskog prvenstva 2008. godine napustio mjesto selektora i preuzeo turski Fenerbahče s kojim nije imao uspjeha i bez kluba je od 2009. godine.

“Moje godine su jedan od razloga zbog kojih sam odlučio da završim karijeru, a odluka nije bila teška. Kada sam otišao iz Turske znao sam da će mi biti teško da nastavim, ali sada je zaista kraj” – rekao je Aragones.

Aragones je u karijeri trenirao i Atletiko Madrid, Betis, Espagnos,  Barcelonu, Sevillu, Oviedo, Malorcu i Valenciju.

Posted by on 2013-12-06. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login