Maglaj: Povećano zagađenje zraka iz Natron Hayata

Natron MaglajKantonalna uprava civilne zaštite ZDK saopćila je da je na području Općine Maglaj došlo do povećane koncentracije sumporastih materija u zraku.

Veći broj građana telefonski je informirao Operativni centar civilne zaštite Maglaj da se na području grada u zraku osjeti miris koji asocira na sumpor.

Pripadnici CZ Maglaj su sa vatrogasnom ekipom obišli teren i ustanovili da izvor ovog aerozagađenja dolazi iz kruga komapnije «Natron-Hayat Maglaj», jer se vidi da iz dimnjaka izlazi dim koji svojim mirisom i bojom asocira na ovu materiju.

U kontaktu sa dispećerom firme «Natroj-Hayat Maglaj» rečeno je da se radi o privremenom tehnološkom problemu u sistemu za prečišćavanje. Prema saznanjima ovaj kvar na tehnološkom proizvodnom lancu trebao bi biti saniran u toku dana i ispuštanje povećane koncentracije sumporastih materija će prestati.

Posted by on 2011-08-16. Filed under Maglaj, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login