Mart u Narodnom pozorištu Mostar

NP Mostar, Narodno pozorišteNarodno pozorište Mostar pripremilo je bogat program za mjesec mart, a na repertoaru će se naći domeće komedije, kao i zanimljiva gostovanja, među kojima i mjuzikl iz Amerike.

U redovitom terminu petkom, 3. i 17. marta ansambl Narodnog pozorišta Mostar izvest će predstavu “Odumiranje međeda”, po tekstu Branka Ćopića, u režiji Emira Kapetanovića, dok je 10. marta na programu “Mostarska djelidba”, Skendera Kulenovića, u režiji Sulejmana Kupusovića.

U martu će u Mostaru ponovno gostovati Zijah A. Sokolović sa svojom “Majstorskom glumačkom radionicom”, koju će izvesti 10. marta, u Studiju 64 Narodnog pozorišta Mostar.

U suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u BiH, 23. marta glumci sa sveučilišta Northwestern izvest će mjuzikl “Mali dućan strave” (“The Little Shop of Horrors”) na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar.

Dio glumačkog ansambla i tehničko osoblje Narodnog pozorišta Mostar 27. marta gostovat će u Banjoj Luci, u Narodnom pozorištu Republike Srpke, s koprodukcijskom predstavom “Mrtve ribe plivaju marta leđima”.

U povodu Međunarodnog dana teatra, koji se obilježava 27. marta, Narodno pozorište Mostar priredit će Dan otvorenih vrata, u okviru kojeg će se učenici mostarskih škola moći upoznati s procesom stvaranja kazališne predstave.

Predavanja će voditi umjetnički direktor Narodnog pozorišta Mostar Adnan Lugonić, dramaturg i dramski pisac.

Posted by on 2017-02-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login