Monaco spreman platiti Valdesu 60 miliona eura

Victor Valdes

Victor Valdes

Prema pisanju katalonskog dnevnika Sporta, bogati francuski prvoligaš Monaco spreman je platiti 60 miliona eura vrataru Barcelone Victoru Valdesu za četverogodišnji ugovor.

Poznato je da Valdesu na kraju aktuelne sezone istječe ugovor s Barcelonom i da novi nema namjeru potpisati. Postojala je opcija da već ovo ljeto 31-godišnji nogometaš napusti klub u kojem je proveo cijelu karijeru. Monaco se spominjao kao moguća nova destinacija, ali posao na kraju nije realiziran.

No, kako tvrdi Sport, klub iz Kneževine nema namjeru odustati od Valdesa i pripremio mu je ponudu koju mu neće biti lako da odbije. Navodno je spreman iskusnom vrataru isplatiti 20 miliona eura samo za potpis ugovora, te mu osigurati platu od deset miliona eura za svaku od četiri godine saradnje. Već u januaru će Monaco, kao i ostali zainteresovani klubovi, moći otvoriti pregovore s Valdesom.

Posted by on 2013-09-25. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login