Mourinho: Samo ne Liga Evrope

Jose Mourinho

Jose Mourinho

Trener Chelsea Jose Mourinho rekao je da njegova ekipa mora da učini sve kako bi se plasirala u drugu fazu Lige prvaka i izbjegne ispadanje u Ligu Evropa.

Fudbaleri Chelsea u srijedu od 20.45 igraju protiv Schalkea, utakmicu prvog kola Grupe G u Ligi prvaka.

Prve dvije ekipe iz svake grupe plasirat će se u drugu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja, dok će trećeplasirani timovi na proljeće igrati u nokaut fazi Lige Evrope.

Mourinho će pokušati da postane prvi trener u historiji koji je sa tri različita kluba osvojio Ligu šampiona.

“Takmičenje je dio moje historije i ja sam dio historije takmičenja. Bilo bi jedinstveno osvojiti trofej sa tri različita kluba”, rekao je Mourinho, koji je prethodno osvajao Ligu šampiona sa Portom i Interom.

“Da li ću pokušati ponovo da je osvojim? Naravno. Imam još mnogo godina, ali u ovom trenutku imam jednu misao – nemoj da igraš u Ligi Evrope. Za napredak naših igrača bi bilo vrlo loše da igraju u tom takmičenju. Moramo da uradimo sve kako bismo ostali u Ligi šampiona”, dodao je portugalski trener.

Chelsea je dobro počeo sezonu, pobijedio je u sve četiri prvenstvene utakmice. Sa druge strane, Schalke nema pobjedu u prvenstvu, osvojio je bod u tri utakmice.

Mourinho je rekao da forma iz prvenstva nema veze sa Ligom šampiona.

“Odigrali su neriješeno sa Bayernom, izgubili su posljednju utakmicu sa 1:4, ali ne mislim da bi to moglo da se odrazi na Ligu šampiona. Možda će ih to učiniti jačim”, rekao je Mourinho.

 

Posted by on 2014-09-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login