Muzička scena Kaktus u amfiteatru Doma mladih od 5. aprila

Muzička scena Kaktus

Muzička scena Kaktus

Od aprila do jula 2013. u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu će biti održavani koncerti u sklopu projekta Muzička scena Kaktus, koji ima za cilj podstaknuti razvoj bh. urbane muzičke scene.

Sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači, u predstojećem periodu će u Domu mladih biti održano 14 koncerata. Na koncertima, koji će se dešavati petkom, nastupat će afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije.

Ova serija koncerata započet će u petak 5. aprila, a bit će završena 5. jula. Na svakom koncertu će nastupiti po jedan afirmirani bend/izvođač, najmanje jedan bend/izvođač u usponu, te DJ-evi koji će publiku zabavljati prije početka, u pauzama i na kraju koncerata.

Na prvom koncertu, koji će u amfiteatru Doma mladih biti održan u petak 5. aprila, nastupit će sarajevski bend Billy Andol, te dvojac Basheskia&Edward EQ. Ulaznica za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 5 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

U narednom periodu uslijedit će nastupi izvođača Letu Štuke, Vela Havle, Erogene Zone, KZU Ole, Ole & PZU Ole, Ole, Killing Jazz Hard Core Baby, Skroz, Zoster, Sopot, Konvoj, Diskobajagi, Edo Maajka, Frenkie, Validna Legitimacija, Vuneny, Sikter, Grof Đuraz, Kontra DJs, Dvadesetorica…

Posted by on 2013-04-02. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login