Na hiljade stanovnika Gaze napustilo domove u strahu od izraelskih napada

Palestina, GazaNa hiljade stanovnika napustilo je Gazu strahujući da bi njihove kuće mogle biti sljedeća meta izraelskih napada, koji traju od 7. jula i odnijelu su najmanje 166 života u Gazi.

Palestinske izbjeglice sklonište su našle u školama koje pripadaju Agenciji Ujedinjenih nacija za palestinske izbjeglice (UNRWA).

Prema izjavama očevidaca, narod je dobio obavijest da zbog mogućih napada Izraela na sjever Gaze, u mjestu Beyt Lhiya, treba napustiti svoje domove.

“Narode Beyt Lahiya, izraelska vojska će iz gađati ulicu Es-Salatin, zapadni i sjeverni dio kampa Caebaliya. Zbog vaše sigurnosti napustite domove i idite na jug Cebaliye. To je kratkotrajna operacija. Ukoliko ne napustite svoje kuće dovodite u pitanje svoje živote”, navodi se u obavještenju.

Na hiljade stanovnika Gaze u strahu za svoje živote sklonilo se u škole.

Muna Zayid istakla je kako moraju napustiti svoja ognjišta zbog kopnenih operacija izraelske vojske.

“Pobjegli smo da nam izrelska vojska ne bi srušila kuće na glavu, a u školama u kojima smo smješteni nemamo ni struju, vodu, a djeca nemaju hranu”, kazala je Saffiye Tafis, stanovnica Gaze.

Posted by on 2014-07-14. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login