Na Igmanu i Bjelašnici pada snijeg, dobri uslovi za skijanje

Bjelašnica, snijegSki liftovi BX, BY, K1 (kolijevka), baby liftovi i trosjedna žičara bit će danas u funkciji u Babinom dolu na Bjelašnici.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole tokom vikenda Bjelašnica i Igman će raditi punim kapacitetom.

Na Malom polju na Igmanu bit će pušteni u rad baby liftovi i dvosjedna žičara, dok će na Velikom polju u funkciji biti baby lift i staza za nordijsko skijanje.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno je 100 centimetara, a temperatura -1stepen. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 206 centimetara, dok je temperature -4 stepena.

Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 65 centimetara, temperatura  -1 stepen.

Na Bjelašnici i Igmanu trenutno pada snijeg.

KJKP ”GRAS” obezbijedio je redovnu liniju do Bjelašnice svakim radnim danom i vikendom. Polazak je ispred Zemaljskog muzeja u devet sati, a povratak sa Bjelašnice u 15.30 sati.

Također, i kompanija Centrotrans Eurolines od 2. januara uvela redovnu autobusku liniju Vijećnica – Bjelašnica. Polazak autobusa je svaki dan u 8.30 sati ispred Vijećnice, usputna stajališta su Katedrala, Park, Marin Dvor, Pofalići, Socijalno, Dolac Malta, Čengić Vila, Otoka, Alipašino Polje, Nedžarići, Dobrinja, Veliko Polje, Bjelašnica, a povratak je u 16.00 sat. Autobus će saobraćati do 28. februara, dok će od 1. do 31. marta saobraćati subotom i nedjeljom prema istom redu vožnje.

Na Bjelašnici, Štinji do, tokom vikenda će biti održan Snowboard Europe Cup Bjelašnica 2015.

Također, na Bjelašnici radi i klizalište ”MEDO” svakim danom osim ponedeljka od 10.00 do 22.00 sata, saopćeno je iz ZOI’84.

Noćno skijanje na Bjelašnici je svakim danom osim nedjelje i ponedjeljka, od 18.30 do 21.00 sat.

Posted by on 2015-02-06. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login