Na Jahorini 20, Bjelašnici i Igmanu 10 cm snijega

Jahorina

Jahorina

Na Jahorini danas pada snijeg jakim intenzitetom, a vidljivost je dobra.

Temperatura izmjerena u 7.30 sati je -7 stepeni Celzija, a visina utabanog snijega na stazama je 20 cm.

Od vertikalnog transporta u funkciji su ski- lift Poljice i baby lift Poljice. Radi se na uređenju staze Skočine, gdje je prethodnu noć bio u funkciji i sistem za vještačko osnježavanje.

I narednih dana i noći, kada to temperature budu omogućavale sistem za vještačko osnježavanje će biti u funkciji.

Prema najavljenim  prognozama trebalo bi da padne novih 40 cm snijega do sutra, a  to će donijeti  nove rezervacije u hotelskom i apartmanskom smještaju.

Vrijeme na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman je oblačno sa snijegom.

U Babinom dolu na Bjelašnici zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i nedostatka snijega  nisu u funkciji ski-liftovi BX i K1 (kolijevka).

Trosjedna žičara na Bjelašnici puštena je u rad za panoramsko razgledanje.

Na Malom polju na Igmanu puštena su u rad tri baby lifta i tubing staza,  a na Velikom polju u funkciji je staza za nordijsko skijanje.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici   je 10 cm, a temperatura je 2 stepena Celzijevih, a na vrhu Bjelašnice je 10 cm, a temperatura -9 stepeni.

Na Malom i Velikom polju na Igmanu  visina snijega je 10 cm, a temperatura je -1 stepen, stoji u izvještaju ZO0 ’84 i Olimpijskog centra Jahorina.

Posted by on 2016-02-04. Filed under Pale, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login