Na Jahorini otvorena zimska turistička sezona

Na olimpijskoj planini Jahorini danas je zvanično otvorena zimska turistička sezona.

turizam, Jahorina

Jahorina

Iako vremenski uvjeti, kao i visina snijega nisu bili na zadovoljavajućem nivou, uposlenici Olimpijskog centra (OC) Jahorina potrudili su se da uz vještačko osnježavanje pripreme stazu Poljice na kojoj su se već danas mogli okušati ljubitelji skijanja.

Direktor OC Jahorina Velibor Lazarević  izjavio je da je prošla sezona bila jedna od najboljih poslijeratnih i da su imali najveći broj skijaša i najviše skijaških dana. Izrazio je nadu da će i ove godine imati dobru sezonu i veliki broj skijaša koji će uživati na uređenim stazama te da će zaposleni OC Jahorina dati sve od sebe da sezona bude uspješna.

Predstavnik Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske Aleksandar Đurić potvrdio je podršku OC Jahorina.  Naveo je podatak da je britanski “Telegraph” nedavno Jahorinu svrstao među deset najatraktivnijih svjetskih destinacija te  da će to svojevrsno priznanje doprinijeti povećanju broja turista iz zapadne Evrope.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija je naglasio ogroman značaj Jahorine u razvoju turizma, ali i privrede, ne samo gradskih općina nego RS-a i cijele BiH.

Olimpijski centar Jahorina je  povodom početka skijaške sezone organizirao bogat zabavni program. Posjetioce na Jahorini danas su zabavljali članovi grupe Beogradski sindikat, a za dobru zabavu u oba dana vikenda osiguran je i bogat DJ program.

Posted by on 2015-12-12. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login