Na ‘Neretvanskoj vedrini’ pjesnici iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije

Šesta međunarodna karavana pjesnika i kantautora “Neretvanske vedrine 2017” održat će se od 9. do 13. augusta u Počitelju.

Počitelj

Počitelj

Spomenutu manifestaciju uspostavio je preminuli bh. pjesnik Admiral Mahić, a manifestacija “Noć Admirala Mahića” najavljena je za 10. augusta s početkom u 20 sati, u Galeriji “Mlaz” u Počitelju.

U programu “Neretvanskih vedrina 2017” sudjeluju pjesnici iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH, a u sklopu programa održati će se i izložba slika sarajevskog umjetnika Safeta Begića pod nazivom “Bururet”.

Manifestaciju, u znak poštovanja lika i djela pjesnika Mahića, organizacijski su podržali Društvo za promociju kulturnog stvaralaštva “MLAZ – Počitelj” , Udruga “Prokultura Sarajevo”, SPKD “Prosvjeta” iz Mostara, kao i Udruga umjetnika “Planet Poezija” iz Sarajeva.

Za završetak manifestacije planiran je poetsko-muzički program uz druženje s umjetnicima u subotu, 12. augusta, s početkom u 21 sat u “Ćorovića kući” u Mostaru.

Posted by on 2017-08-07. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login