Na Sarajevskoj zimi kulturna baština i savremena umjetnost Indonezije

Sarajevska zima
Sarajevska zima

Direktor Internacionalnog Festivala Sarajevo Sarajevska zima Ibrahim Spahić i ambasadorica Republike Indonezije u BiH Amelia Achmad Yani razgovarali su o saradnji u okviru programa Festivala Sarajevo Sarajevska zima.

Ambasadorica Yani izrazila je zadovoljstvo kontinuiranom i sadržajnom saradnjom sa Sarajevskom zimom, te predstavila program koji će biti realiziran u okviru Festivala pod motom „Buka i Bijes“ a koji će biti održan u Vijećnici 21.februara.

Spahić je izrazio uvjerenje da će izuzetna kulturna baština i savremena umjetnost Republike Indonezije i ove godine biti bogatim sadržajima promovirana.

Istakao je da će ekskluzivnom video prezentacijom, izložbom tradicionalnih instrumenata, modnom revijom i svjetski poznatim brendovima kafe sa ostrva Indonezije, posjetioci ovog multimedijalnog programa Sarajevske zime imati priliku da upoznaju čarobni svijet Indonezije.

Tokom susreta u indonezijskoj Ambasadi u Sarajevu, razmotrene su i mogućnosti proširenja saradnje i u oblasti prevođenja i objavljivanja knjiga značajnih književnika, kao i međusobne razmjene umjetnika i ansambala.

Posted by on 2019-01-12. Filed under Kultura, Sarajevska zima. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

You must be logged in to post a comment Login