Najjeftinija i najskuplja ljetovališta

ljetoNajpovoljnija odmarališta u Evropi ove godine su Kosta del Sol i Bugarska, dok su Italija i Francuska najskuplja.

Putnici su upozoreni da tipične potrepštine na odmoru, poput kreme za sunčanje i repelenta za insekte, u nekim odmaralištima koštaju i do 80 posto više.

Oni koji odluče da jedu u restoranima, primjetit će da su cijene na najpopularnijim odmaralištima pale i za 46 posto. To je slučaj sa Sorentom u Italiji i Porečom u Hrvatskoj, navodi Daily Mail.

Cijene su porasle na Majorci, koja je trenutno jedno od najskupljih mjesta u Evropi na kojima možete jesti.

Do takvih rezultata došlo je istraživanje britanskog Post Office Travel Moneya, koji je ispitao cijene tipičnih potrepština za turiste u 13 najpopularnijih odmarališta.

Istraživanjem je obuhvaćena cijena obroka za porodicu sa predjelom i dezertom, potrepštine za plažu, sokovi i alkoholna pića.

Najpovoljniji je Sunčev brijeg u Bugarskoj gdje trošak za navedene stvari iznosi 84 eura.

Sljedeće najpovoljnije odmaralište je Kosta del Sol, gdje pomenute stvari koštaju 101 euro, a prati ga Krit (110 eura).

Uprkos padu cijena obroka, Sorento je jedno od najskupljih odmarališta, gdje ljetnje potrepštine koštaju u prosjeku 180 eura. Skuplja je samo Nica u Francuskoj – 187 eura.

Kantica i lopatice za igranje u pijesku koštaju samo dva eura na Kritu, ali u Nici ćete za njih morati da izdvojite 10 eura. Porcija pomfrita je na Sunčevom brijegu 80 centi, a u Nici više od četiri eura.

Posted by on 2014-07-27. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login