Najskuplja igrica ikad izazvala euforiju

DestinyDanas počinje pokretanje videoigrice s najskupljim budžetom dosad, koja će, prema očekivanjima, privući 10 miliona igrača.

Riječ je o igrici “Destiny”, pucačkoj igrici giganta Activision, koju je razvila firma Bungie.

Igrica je imala budžet od pola milijarde dolara, što je više od dvostrukog iznosa potrošenog na Avatar, najskuplji film ikada napravljen.

To je tip sci-fi kompjuterske igre, čija je radnja smještena 700 godina u budućnosti i čiji je zaplet takav da igrači spašavaju ljudsku rasu od vanzemaljaca, koji je žele istrijebiti, piše Guardian.

“Destiny” se već počeo prodavati u Novom Zelandu, nakon kojeg će biti dostupan i u Australiji.

Analitičari od Destinyja očekuju potencijalno obaranje prodajnih rekorda koje su do sada postavljale dobro poznate franšize poput “GTA” i “Call of Duty”.

“Destiny” je odobrilo i gotovo pet miliona beta testera, koji su dobili promo kodove za prvo igranje.

Zaštita solarnog sistema

“Dobro došli u borbu protiv tame”, Australija, objavljeno je na Twitter stranici te igrice, koja će u toku dana biti dostupna u toj zemlji, a potom i u ostatku svijeta.

Dizajner iz firme Bungie Derek Caroll rekao je da je pravi naglasak stavljen na socijalnu komponentu igre i sam njen svijet te da će se prema tome razlikovati od ostalih grupnih pucačkih igara trenutno dostupnih na gaming tržištu.

“Destiny je najveća igra na kojoj sam lično radio, ili bilo ko drugi”, rekao je Caroll.

Njen cilj je štiti Solarni sistem od napada vanzemaljaca, a bojna polja su, osim Zemlje, Venera, Mars i Mjesec.

Destiny će se moći igrati isključivo putem interneta.

Posted by on 2014-09-09. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login