Nastava u Kantonu Sarajevo odgođena do ponedjeljka

školaNa osnovu procjene Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, obrazovnih ustanova i nadležnih komunalnih ustanova i službi, smatramo da se još uvijek nisu stekli svi adekvatni uvjeti za nesmetano odvijanje nastavnog procesa, posebno s aspekta sigurnog dolaska učenika u školu, te Vas obavještavamo da će nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo biti u prekidu i u narednom periodu, odnosno nastava se neće odvijati u srijedu 22.02., četvrtak 23.02. i petak 24.02.2012. godine.

Još jednom napominjemo da je režim rada vrtića u sastavu JU „Djeca Sarajeva“ vraćen u uobičajeno stanje odnosno od ponedjeljka 20.02.2012. godine svi vrtići osim vrtića „Skenderija“ i „Slavuj“ su u terminu od 06,30 do 17,00 sati na raspolaganju roditeljima za boravak njihove djece u spomenutoj predškolskoj ustanovi, a vrtić „Mašnica“ će početi sa redovnim radom od srijede 22.02.2012. godine.

Preporučuje se Univerzitetu u Sarajevu, kao i njegovim članicama, da svoj rad u narednom periodu prilagode navedenim vremenskim uslovima.

O svim novim informacijama u vezi sa početkom realiziranja nastavnog procesa  svi učesnici u odgojno-obrazovnom procesu će biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava javnog informisanja u petak 24.02.2012. godine, saopćeno je iz MONKS-a.

Posted by on 2012-02-22. Filed under Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova, Vogošća. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login