Nastavak Serije A 13. ili 20. juna?

Ministar sporta Italije Vincenzo Spadafora izjavio je da bi sezona u Seriji A mogla biti nastavljena 13. ili 20. juna, nakon što je u martu prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

fudbal
fudbal

Odluka o ponovnom početku takmičenja trebalo bi da bude objavljena u četvrtak, a slijediće iskustva njemačke Bundeslige koja je nastavljena 15. maja.

“Radimo na dva moguća datuma za početak utakmica Serije A, a to su 13. ili 20. juni. Protokol za nastavak sezone je spreman i vrlo je sličan onome koji je dogovoren za treninge. U četvrtak ćemo odlučiti hoćemo li i kada nastaviti“, rekao je Spadafora za italijanske medije.

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli bio je Juventus sa 63 boda, jednim više od Lazija.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom koronavirusa. Do sada je u toj zemlji potvrđeno 32.877 smrtnih slučajeva od COVID-19, dok je više od 230.000 ljudi bilo pozitivno na koronavirus.

Posted by on 2020-05-26. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login